Правила роботи закладів громадського харчування на період карантину: МОЗ |
05:06:2020 г. | |
Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на сторінці Facebook відмітив, що з 5 червня в регіонах, які відповідають критеріям послаблення, кафе/ресторанам буде дозволено приймати відвідувачів у приміщеннях. Міністр наголосив, що необхідно організувати протиепідемічні заходи у закладах громадського харчування. Виказав велике прохання до всіх: не забувати про особисту безпеку, про безпеку тих, хто поруч. Користуватися санітайзерами, масками та тримайте соціальну дистанцію. МОЗ постійно аналізує ситуацію по країні. Та в разі стрімкого зростання кількості хворих, карантинні заходи будуть знову посилюватися. На сторінці міністра були викладені правила роботи закладів громадського харчування на період карантину. Забороняється: • вхід до закладу без супроводу працівника закладу; • функціонування дитячих кімнат; • проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 осіб; • приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою); • функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливання напоїв клієнтами; • самообслуговування у закладах швидкого харчування. Таці, страви, напої та столові прибори має видавати персонал на прохання відвідувача; • більше 4 осіб за столиком без урахування дітей. Правила для літніх терас та їжі й напоїв на виніс не змінилися та залишаються в силі. За матеріалами сторінки Facebook Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова
|
|
|
|