Правила роботи закладів громадського харчування на період карантину: МОЗ

05:06:2020 г.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на сторінці Facebook відмітив, що з 5 червня в регіонах, які відповідають критеріям послаблення, кафе/ресторанам буде дозволено приймати відвідувачів у приміщеннях.

Міністр наголосив, що необхідно організувати протиепідемічні заходи у закладах громадського харчування. Виказав велике прохання до всіх: не забувати про особисту безпеку, про безпеку тих, хто поруч. Користуватися санітайзерами, масками та тримайте соціальну дистанцію.

МОЗ постійно аналізує ситуацію по країні. Та в разі стрімкого зростання кількості хворих, карантинні заходи будуть знову посилюватися.

На сторінці міністра були викладені правила роботи закладів громадського харчування на період карантину.

Забороняється:

• вхід до закладу без супроводу працівника закладу;

• функціонування дитячих кімнат;

• проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 осіб;

• приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);

• функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливання напоїв клієнтами;

• самообслуговування у закладах швидкого харчування. Таці, страви, напої та столові прибори має видавати персонал на прохання відвідувача;

• більше 4 осіб за столиком без урахування дітей.

Правила для літніх терас та їжі й напоїв на виніс не змінилися та залишаються в силі.

За матеріалами сторінки Facebook Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова