Главная arrow Архив газеты arrow 2017arrow 23arrow Як правильно оформлювати трудові відносини, щоб уникнути штрафів



ПРАВОВАЯ ШКОЛА ЧАСТНЫХ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЕЙ
Як правильно оформлювати трудові відносини, щоб уникнути штрафів

Чинне трудове законодавство передбачає для порушників сурове покарання. Щоб не помилитися, роботодавцям буде корисно ознайомитися з консультаціями Управління Держпраці в Черкаській області, у яких надані відповіді на гострі запитання роботодавців щодо оформлення трудових взаємовідносин з працівниками.

Де брати зразок договору між ФОПом і працівником

Як оформити договір при прийнятті працівника та що в ньому потрібно вказувати?

Згідно з п. 6 ч. 1 ст. 24 Кодексу законів про працю України трудовий договір із між підприємцем та працівником укладається в письмовому вигляді. Використовувати можна встановлену форму, затверджену наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 8 червня 2001 року № 260, видаливши дані про центр зайнятості та рядки, які раніше заповнював співробітник центру зайнятості. За потреби можна додати до договору індивідуальні положення, але вони не повинні погіршувати умови праці працівника.

Як повідомити працівника про те, що він йде у щорічну відпустку

Різні фахівці дають різні роз’яснення з приводу того, чи потрібно письмово повідомляти працівника за два тижні до відпустки, якщо вона надається згідно з графіком, який був узгоджений з працівником на початку року? Чи достатньо наказу, з яким ознайомити працівника за два тижні?

Відповідно до ч. 10, ч. 11 ст. 10 Закону України «Про відпустки» від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР (далі — Закон № 504) черговість надання відпусток визначається графіками, які затверджуються роботодавцем за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом, і доводиться до відома всіх працівників.
Конкретний період надання щорічних відпусток у межах, установлених графіком, узгоджується між працівником і роботодавцем, який зобов’язаний письмово повідомити працівника про дату початку відпустки не пізніш як за два тижні до встановленого графіком терміну.
Законом № 504 не передбачено форми письмового повідомлення про дату початку відпустки. Головне для роботодавця — забезпечити виконання цієї вимоги щодо письмового повідомлення у будь-якій формі (окремим документом, наказом про надання відпустки тощо).

Оформлення перенесення відпустки за ініціативою працівника

Щорічну відпустку переносять з ініціативи працівника та за згодою ФОП-роботодавця. Який документ в такому випадку повинен скласти роботодавець (наприклад, працівник повинен був піти у відпустку в липні, а йде в серпні)?

Працівником подається письмова заява про перенесення щорічної відпустки на інший період, із зазначенням причини, яка зумовила таке перенесення. Роботодавцем видається наказ із зазначенням нової дати, з якої працівнику буде надано відпустку.

На підставі яких документів нараховують заробітну плату

Як нараховувати заробітну плату?

Заробітна плата працівникам нараховується відповідно до визначених умов оплати праці (тарифна ставка, посадовий оклад, відрядна розцінка) та обліку виконаної роботи (табель обліку використання робочого часу, наряд-лист на відрядні роботи, маршрутна карта, звіт про виготовлену продукцію (виконану роботу)).