Главная arrow Архив газеты arrow 2017arrow 24arrow Як розслідують випадки отруєння у закладах громадського харчування: ексклюзивне роз’яснення



ПРАВОВАЯ ШКОЛА ЧАСТНЫХ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЕЙ
Як розслідують випадки отруєння у закладах громадського харчування: ексклюзивне роз’яснення

У чинному законодавстві немає алгоритму дій держорганів при розслідуванні випадків харчових отруєнь у закладах громадського харчування.

Тому редакція звернулася до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з вимогою прояснити ситуацію.

На нашу відповідь служба відповіла, що зараз вона користується Регламентом дій територіальних органів Держпродспоживслужби у випадках ускладнення санітарно-епідемічної ситуації щодо гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь (далі — Регламент). Це внутрішній документ, який не є нормативним актом і прийнятий з метою уніфікації дій територіальних органів Держпродспоживслужби при виникненні відповідних ситуацій.

Отже, незважаючи на «ненормативність» документа, конт­ролюючі органи будуть користуватися саме Регламентом.




 
 

Rambler's Top100