Главная arrow Архив газеты arrow 2020arrow 06arrow Ліцензійні особливості роздрібної торгівлі пивом



НОВОСТИ ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВА
Ліцензійні особливості роздрібної торгівлі пивом

ГУ ДПС у м. Києві звертає увагу, що для здійснення роздрібної торгівлі пивом (в тому числі виключно пивом) необхідно отримати ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями з обов’язковим обладнанням місця торгівлі РРО. При цьому за наявності у суб’єкта господарювання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями отримання окремої ліцензії на роздрібну торгівлю пивом не передбачено. 

Натомість платники, які здійснюють роздрібну торгівлю пивом, при готівкових розрахунках зобов’язані застосовувати належним чином зареєстровані РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій.

Увага! Пиво — насичений діоксидом вуглецю пінистий алкогольний напій із вмістом спирту етилового від 0,5% об’ємних одиниць, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, що відноситься до товарної групи УКТ ЗЕД за кодом 2203 (ст. 1 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР).

Нагадаємо, що платники єдиного податку не мають права торгувати алкоголем (крім роздрібного продажу пива, сидру, пері (без додання спирту) та столових вин).