Главная arrow Архив газеты arrow 2020arrow 07arrow Роботодавець не може оголосити простій безпідставно



НОВОСТИ ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВА
Роботодавець не може оголосити простій безпідставно

Якщо простій оголошено роботодавцем безпідставно, то працівникам зобов’язані сплатити середній заробіток за час вимушеного прогулу. Це випливає із постанови Верховного Суду від 30 січня 2019 року в справі № 210/5853/16-ц.

Роботодавець порушив процедуру оголошення простою для працівників, оскільки були відсутні передбачені ст. 34 Кодексу законів про працю України (далі —КЗпП) умови для оголошення простою. Тобто не мало місця зупинення роботи, яке викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами.

Роботодавець не довів суду, що роботи на виробництві були зупинені. Зміст розпоряджень, які оскаржувались, засвідчує, що функції та службові обов’язки позивачів (працівників) були покладені на інших працівників (працівників стороннього приватного підприємства). Ці відомості, а також зміст наказу доводять, що проводилось скорочення чисельності штату працівників, які підлягали звільненню у передбаченому законом порядку.

Таким чином, зупинення робіт не мало місця, тому були відсутні підстави для оголошення простою, передбачені ст. 34 КЗпП. Раніше роботодавець оплатив працівникам простій у розмірі 2/3 тарифної ставки. На підставі рішення суду роботодавець зобов’язаний доплатити за цей час решту (різницю між середнім заробітком та 2/3 тарифної ставки).