Главная arrow Архив газеты arrow 2020arrow 08arrow Механізм подання реєстраційної РРО-заяви через Електронний кабінет



НОВОСТИ ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВА
Механізм подання реєстраційної РРО-заяви через Електронний кабінет

Реєстрація РРО здійснюється в податковому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків (гл. 2 розд. II «Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги)», затвердженого наказом Мінфіну України від 14 червня 2016 року № 547, далі — Порядок № 547).

Для реєстрації РРО підприємець або його представник подає до податкового органу заяву про реєстрацію РРО за формою № 1-РРО (додаток 1 до Порядку № 547).

Суб’єкти господарювання, включені до системи подання податкових документів в електронному вигляді, можуть подавати реєстраційні заяви за ф. № 1-РРО в електронній формі засобами електрон­ного зв’язку.

Реєстраційну заяву за ф. № 1-РРО суб’єкт господарювання може подати через приватну частину Електронного кабінету, розміщеного на офіційному вебпорталі ДПСУ за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/login.

Вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється виключно після проходження елект­ронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.

У розділі «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету необхідно створити документ за формою «J1311401 — Заява про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-РРО».

Усі розділи реєстраційної заяви за ф. № 1-РРО підлягають обов’язковому заповненню.

ГУ ДПС у Житомирській області повідомляє, що при заповненні реєстраційної заяви за ф. № 1-РРО у розділі 5 «Сфера застосування відповідно до Державного реєстру РРО» платник обирає потрібну інформацію з довідника в спливаючому вікні за посиланням: «розд. 5 «Сфера застосування відповідно до Державного реєстру РРО» / «Пошук у довіднику» / «код» та «назва» сфери застосування РРО».