Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив, що з 5 червня в регіонах, які відповідають критеріям послаблення, кафе/ресторанам буде дозволено приймати відвідувачів у приміщеннях.
Міністр наголосив, що необхідно організувати протиепідемічні заходи у закладах громадського харчування. Користуватися санітайзерами, масками та тримати соціальну дистанцію.
МОЗ постійно аналізує ситуацію по країні. В разі стрімкого зростання кількості хворих карантинні заходи будуть знову посилюватися.
Забороняється:
-
вхід до закладу без супроводу працівника закладу;
-
функціонування дитячих кімнат;
-
проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 осіб;
-
приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);
-
функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливання напоїв клієнтами;
-
самообслуговування у закладах швидкого харчування. Таці, страви, напої та столові прибори має видавати персонал на прохання відвідувача;
-
більше 4 осіб за столиком без урахування дітей.
Правила для літніх терас та їжі й напоїв на виніс не змінилися та залишаються в силі.