Главная arrow Архив газеты arrow 2018arrow 10arrow Держрегуляторслужба вважає: існуючі критерії для блокування ПН/РК затверджено з порушенням закону



НОВОСТИ ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВА
Держрегуляторслужба вважає: існуючі критерії для блокування ПН/РК затверджено з порушенням закону

ДФСУ у листах від 21 березня 2018 року № 959/99-99-07-18 та № 960/99-99-07-18 (далі — Листи ДФСУ) затвердила: критерії ризиковості платника податку; критерії ризиковості здійснення операцій; перелік показників, що визначають позитивну податкову історію платника податку.

Вищезазначені критерії безпосередньо впливають на господарську діяльність суб’єктів господарювання, а тому мають погоджуватися з Державною регуляторною службою (далі — ДРС).

Ще слід врахувати, що листи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади не є нормативно-правовими актами, вони лише мають інформаційний характер і не встановлюють правових норм. Тому у ДРС (лист від 19 квітня 2018 року № 3890/0/20-18) постає питання щодо правової обґрунтованості та об’єктивності застосування механізму державного регулювання в частині визначених ДФСУ критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.