Главная arrow Архив газеты arrow 2018arrow 13arrow Порада роботодавцю: як не треба виправляти помилки у ЄСВ-звіті



НОВОСТИ ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВА
Порада роботодавцю: як не треба виправляти помилки у ЄСВ-звіті

При виявленні помилки до закінчення граничного терміну подання Звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, надбавки, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою № Д4 (далі — форма № Д4) страхувальник повторно його формує та подає у повному обсязі до фіскального органу за місцем обліку.

Чинним вважається останній електронний або паперовий звіт за формою № Д4, поданий страхувальником до закінчення остаточних термінів його подання.

Нагадаємо: страхувальники зобов’язані щомісячно формувати та подавати до контролюючих органів форму № Д4 протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного періоду.

ГУ ДФС у Луганській області пояснила, що платники часто помиляються, коли до закінчення граничного терміну подання форми № Д4 подають лише окремі його таблиці за поточний звітний період зі статусом «скасовуюча», «додаткова». Тоді ці уточнюючі таблиці не вважаються ЄСВ-звітом, а тому помилка не виправляється.