Главная arrow Архив газеты arrow 2018arrow 19arrow ДФС запустила тестування системи E-Receipt



НОВОСТИ ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВА
ДФС запустила тестування системи E-Receipt

Нагадаємо, що за допомогою системи E-Receipt (електронний чек) планується запровадити РРО-революцію, яка дозволить спростити проведення розрахункових операцій: використовувати смартфони, планшети, ноутбуки тощо замість касових апаратів. Ще нова система дасть можливість здійснювати оnline-реєстрацію пристроїв та не потребуватиме абонентської плати за користування нею.

Електронний чек генеруватиметься, реєструватиметься в системі ДФС і доповнюватиметься QR-кодом, після чого передаватиметься на пристрій.

І ось тепер ДФСУ забезпечила функціонування інформаційної системи E-Receipt в межах реалізації експериментального проекту відповідно до постанови КМУ від 13 червня 2018 року № 472 щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій.

Для тестування пропонується безплатне клієнтське програмне забезпечення (інсталяцій­ний пакет) для операційних систем Windows та Android, що розміщене за посиланням: http://217.76. 198.145/E-Receipt. Наступним етапом буде розробка програмного забезпечення для операційної системи IOS.

Для реєстрації кас та касирів у приватній частині Електронного кабінету створено електронний сервіс «Експериментальний проект РРО».

Цей сервіс надає можливість платникам обрати із запропонованого переліку господарську одиницю, де розміщено касу, яка візьме участь у пілотному проекті, та зареєструвати в режимі онлайн касу та касирів.

Щоб розпочати роботу з касою, потрібно відкрити зміну, сформувати електронний чек.

Формування електронного чека здійснюється за допомогою довідника номенклатури товару, який необхідно заповнити до початку роботи з касою.

Інструкція користувача щодо роботи з сервісом в Електронному кабінеті розміщена в меню «Допомога».

У разі виникнення питань під час тестування, а також пропозицій (зауважень) щодо роботи електронного сервісу, надсилати листи слід на поштову адресу: infozvit@sfs.gov.ua.

За результатами тестування інформаційної системи E-Receipt ДФС буде подано до Мінфіну пропозиції щодо експериментального проекту.

Крім того, ДФСУ реалізовано електронний сервіс, який дозволяє покупцеві товарів (послуг) здійснювати пошук та перегляд фіскального касового чеку, що формується як традиційними РРО, так і електронний фіскальний чек, створений новітніми РРО.

Сервіс знаходиться у відкритій частині Електронного кабінету, доступ до якої здійснюється в режимі реального часу (24/7/365) без ідентифікації особи за посиланням: https://cabinet.sfs.gov.ua/cashregs/check.

Пошук електронного чека здійснюється за його фіскальним номером та датою.

Податківці сподіваються, що за допомогою цього сервісу покупці будуть їм сигналізувати про ті випадки, коли вони не знайшли свого е-чека в системі. Для цього фіскали просять громадян зробити фото е-чека та надіслати його за адресою infozvit@sfs.gov.ua. Потім ДФС буде вивчати причину, через яку електронний чек не потрапив до системи, і якщо продавець приховав свою виручку, то його будуть штрафувати.