Главная arrow Архив газеты arrow 2019arrow 04arrow Затверджено критерії ризику в сфері торгівлі/послуг

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24


НОВОСТИ ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВА
Затверджено критерії ризику в сфері торгівлі/послуг

Постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 року № 54 (далі — Постанова № 54) затверджені Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері торгівлі і послуг та визначається періодичність здійснення Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства про захист прав споживачів. Постанова № 54 чинна з 2 лютого 2019 року.

До критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику та визначається періодичність здійснення Держпродспоживслужбою планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства про захист прав споживачів, належать:

  • наявність порушень вимог законодавства про захист прав споживачів, які виявлені за результатами перевірок протягом останніх 5 років;
  • провадження суб’єктом господарювання діяльності, пов’язаної з реалізацією споживачам товарів, робіт і послуг.

Віднесення суб’єкта господарювання до відповідного ступеня ризику здійснюється з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями (визначеними у додатку 2 до Постанови № 54), за такою шкалою:

  • від 41 до 100 балів — до високого ступеня ризику; 
  • від 21 до 40 балів — до середнього ступеня ризику; 
  • від 0 до 20 балів — до незначного ступеня ризику.

Планові перевірки за додержанням суб’єктами господарювання вимог законодавства про захист прав споживачів здійснюються з такою періодичністю:

  • з високим ступенем ризику — не частіше 1 разу на 2 роки;
  • із середнім ступенем ризику — не частіше 1 разу на 3 роки;
  • з незначним ступенем ризику — не частіше 1 разу на 5 років.



01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
 
 

Rambler's Top100