Главная arrow Архив газеты arrow 2019arrow 05arrow Продаж ветеринарних лікарських засобів та препаратів: чи треба єдинникам використовувати РРО



НОВОСТИ ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВА
Продаж ветеринарних лікарських засобів та препаратів: чи треба єдинникам використовувати РРО

При продажу лікарських засобів та виробів медичного призначення ФОП-єдинники (якщо здійснюються розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо)) повинні застосовувати РРО (п. 296.10 Податкового кодексу України, п. 6 ст. 9 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР).

ДФСУ («ЗІР», підкатегорія 109.04) зазначила: при реалізації у ветеринарних аптеках (пунктах) ветеринарних лікарських засобів та ветеринарних препаратів, що використовуються у ветеринарній медицині та тваринництві, РРО єдинники не застосовують. Однак якщо на господарському об’єкті платники єдиного податку одночасно реалізують як товари, продаж яких має здійснюватися із обов’язковим застосування РРО (наприклад, вироби медичного призначення), так і будь-які інші товари, то повинен застосовуватись РРО (належним чином зареєстрований та переведений у фіскальний режим) під час продажу всіх наявних на господарському об’єкті товарів.