Главная arrow Архив газеты arrow 2019arrow 06arrow Уряд затвердив положення для податкової та митної служб



НОВОСТИ ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВА
Уряд затвердив положення для податкової та митної служб

Спочатку 18 грудня 2018 року Кабмін ухвалив постанову № 1200 про реорганізацію Державної фіскальної служби шляхом поділу на Державну податкову службу (далі — ДПС) і Державну митну службу (далі — ДМС) (детальніше про це див. у № 2 газети за 2019 рік). А тепер КМУ прийняв постанову від 6 березня 2019 року № 227 (далі — Постанова № 227), якою затверджені:

  • Положення про Державну податкову службу України;
  • Положення про Державну митну службу України.

Нагадаємо, що ДПС реалізує державну податкову політику, державну політику з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, державну політику в сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску та законодавства з інших питань, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС. А ДМС реалізує державну митну політику, державну політику в сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування законодавства з питань державної митної справи. ДПС та ДМС є центральними органами виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через міністра фінансів.

Постанова № 227 набрала чинності з 20 березня 2019 року (з дня її опублікування в «Урядовому кур’єрі» № 54, крім пп. 27 п. 4 Положення про Державну податкову службу України, в частині ліцензування діяльності з виробництва, оптової, роздрібної торгівлі та зберігання пального, що набирає чинності з 1 липня 2019 року).