Главная arrow Архив газеты arrow 2019arrow 08arrow Які існують вимоги до оформлення оголошення про працевлаштування



НОВОСТИ ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВА
Які існують вимоги до оформлення оголошення про працевлаштування

У рекламі про вакансії (прийняття на роботу) роботодавцям забороняється зазначати вік кандидатів, пропонувати роботу лише жінкам або чоловікам, висувати вимоги, що надають перевагу жіночій або чоловічій статі, представникам певної раси, кольору шкіри, щодо політичних, релігійних та інших переконань, членства у професійних спілках або інших об’єднаннях громадян, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками (крім випадків, визначених законодавством, та випадків специфічної роботи, яка може виконуватися тільки особами певної статі) (ст. 11 Закону України «Про зайнятість населення» від 5 липня 2012 року № 5067-VI, ч. 1 ст. 24-1 Закону України «Про рекламу» від 3 липня 1996 року № 270/96-ВР, далі — Закон № 270).

Державна служба України з питань праці пояснює, що у разі порушення вимог ст. 24-1 Закону № 270 рекламодавець сплачує до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення.

Окремо Держпраці наголошує, що чинним законодавством не передбачено обов’язку зазначати розмір зарплати в оголошеннях про працевлаштування. Нагадаємо: якщо трудовий договір буде укладено, то роботодавець до початку роботи зобов’язаний (ст. 29 Кодексу законів про працю України):

  • роз’яснити працівникові його права та обов’язки і поінформувати під підпис про умови праці, наявність на робочому місці, де він працюватиме, небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, та можливі наслідки їхнього впливу на здоров’я, його права на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до чинного законодавства;
  • ознайомити працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку;
  • визначити працівникові робоче місце, забезпечити його потрібними для роботи засобами;
  • проінструктувати працівника з техніки безпеки, виробничої санітарії, гігієни праці і пожежної охорони.