Главная arrow Архив газеты arrow 2019arrow 08arrow Працівник захворів у відпустці: як коригувати відпускні



НОВОСТИ ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВА
Працівник захворів у відпустці: як коригувати відпускні

У разі тимчасової непрацездатності працівника (засвідченої у встановленому порядку) щорічна відпустка має бути перенесена на інший період або продовжена (ст. 11 Закону України «Про відпустки» від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР).

Строки, на які переноситься або продовжується відпустка, установлюються за угодою між працівником та роботодавцем. Це оформляється новим наказом (розпорядженням) на підставі листка непрацездатності та заяви працівника.

Міністерство соціальної політики України у листі від 21 березня 2019 року № 369/0/206-19 роз’яс­нило, як бути у ситуації, коли дата продовженої відпустки припадає на наступний місяць після її первинного надання. Ось рекомендації Мінсоцполітики:

  • сторнувати суму відпускних, що припадають на дні тимчасової непрацездатності працівника;
  • нарахувати лікарняні;
  • нарахувати суму відпускних за календарні дні продовженої відпустки виходячи з нової середньої зарплати*.

* Нову середню зарплату слід розрахувати згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвер­д­женим постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 року № 100, оскільки зміниться розрахунковий період для обчислення відпускних (за період, на який переноситься або продовжується відпустка).
Крім того, при обчисленні середньої заробітної плати для оплати часу продовженої відпустки необхідно включити допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю.