Главная arrow Архив газеты arrow 2019arrow 08arrow Тимчасова втрата працездатності у зв’язку з вагітністю та пологами: коли діє «єдиноподаткова» пільга



НОВОСТИ ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВА
Тимчасова втрата працездатності у зв’язку з вагітністю та пологами: коли діє «єдиноподаткова» пільга

Першо- та другогрупники, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів (п. 295.5 ПК).

Для звільнення від сплати єдиного податку вищевказані ФОП повинні подати відповідну заяву в довільній формі (п. 295.2, пп. 298.3.2 ПК)

Виходячи із вищенаведеного, ГУ ДФС у Київській області повідомляє, що ФОП — платник 1-ї та 2-ї груп, який не використовує працю найманих осіб, звільняється від сплати єдиного податку на період тимчасової втрати працездатності у зв’язку з вагітністю та пологами лише за умови підтвердження цього листком непрацездатності (оформленим відповідно до Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства праці та соціальної політики України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 3 листопада 2004 року № 532/274/136-ос/1406).