Главная arrow Архив газеты arrow 2019arrow 18arrow У суді оскаржують новий порядок проведення перевірок Держпраці



НОВОСТИ ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВА
У суді оскаржують новий порядок проведення перевірок Держпраці

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов про визнання протиправною постанову уряду, якою було затверджено новий порядок проведення перевірок Держпраці. Зокрема, йдеться про постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю» від 21 серпня 2019 року № 823 (про її прийняття ми писали на стор. 30–31 газети № 16 за 2019 рік).

Прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва повідомляє, що, на думку позивачів, оскаржувана постанова не відповідає правовим актам вищої юридичної сили, а саме: ст. 19 Конституції України, ст. 1–4 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 5 квітня 2007 року № 877-V, а також прийнята з порушенням вимог ст. 21 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» від 11 вересня 2003 року № 1160-IV.

Разом із позовом до суду надійшла заява про його забезпечення, в якій позивачі просять зупинити дію оскаржуваної постанови.

Наразі вирішується питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі.